Davy Klaassen: ‘Heitinga weet hoe het zit’

1437159648

Davy Klaassen praat in gesprek met Helden over zijn nieuwe rol als aanvoerder van Ajax. “Vorig jaar heb ik al wel wat meer verantwoordelijkheden gekregen. Toen was ik derde aanvoerder en dan wordt er toch wat anders van je verwacht. Sindsdien ben ik er wel serieus mee bezig. Ik was een van de jongens die dat een beetje moest oppakken. In het begin was het wennen, maar het ging steeds beter. Ik keek goed om me heen, ook naar de jongens die aanvoerder zijn geweest.”

Door de komst van John Heitinga was Klaassen er niet honderd procent zeker van dat hij de eerste aanvoerder zou worden, maar hield er wel sterk rekening mee. “Het komt niet helemaal uit het niets, zeg maar. John (Heitinga, red.) is er nu natuurlijk bij gekomen, hij had het ook prima kunnen worden. We hebben niet zoveel oudere jongens in ons team. Hij heeft natuurlijk veel meegemaakt en probeert iedereen te helpen. John heeft niet op een laag niveautje gespeeld natuurlijk. Hij weet hoe het zit.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.