Davy Klaassen is bijna het hele seizoen geblesseerd geweest. Een zware periode die hij nooit eerder mee heeft gemaakt. “Ik heb nog nooit zo’n lange periode niet gevoetbald”, vertelt hij op de clubsite van Ajax. “In het begin vond ik het lastig, maar uiteindelijk zet je de knop om. Gelukkig is het einde nu in zicht”, aldus de aanvallende middenvelder.

De liesblessure voor Klaassen begon eind augustus tijdens een wedstrijd met Jong Ajax. “Na een mri-scan zei de specialist me dat het herstel waarschijnlijk wat langer zou duren. Toen ik eind januari weer bijna hersteld was, volgde echter een nieuwe terugslag. Dat was het teken dat mijn blessure op dat moment nog niet helemaal hersteld was.”

De rest van het seizoen speelde hij niet meer, maar de Ajacied probeert het positief te bekijken. “Fysiek kom ik er in ieder geval sterker uit. En mentaal ook. Dat is een ding wat zeker is”, aldus de middenvelder. “Voorheen kon ik minder goed aangeven of ik met bepaalde klachten juist wel of niet kon doorspelen. Nu voel ik dat beter aan. Hopelijk heb ik daar in de toekomst profijt van.”