Davy Klaassen

Davy Klaassen: ‘Het was heel slecht vandaag’

Ajax verspeelde zondagmiddag twee punten bij Excelsior. Op Woudestein werd het 1-1, tot grote teleurstelling van de Amsterdammers. Davy Klaassen blikte kritisch terug op de wedstrijd. “Er ging heel veel mis. We moesten heel erg wennen aan het veld, we kregen er geen goede combinaties in. Het was heel slecht vandaag”, aldus de aanvoerder van Ajax na afloop in gesprek met FOX Sports.

Het droge kunstgrasveld was niet gesproeid, waardoor de bal moeilijk rondging. Daar had Ajax moeite mee. “We hadden veel de bal, wilden naar voren en in de combinatie spelen, maar het liep gewoon niet lekker.” volgens Klaassen lag het niet aan de inzet van zijn ploeg. “Na de goal gaan we meer drukzetten, we probeerden het wel, maar het was gewoon niet goed vandaag. Je merkt wel dat het moeilijk wordt, maar we geloofden wel dat we nog gingen scoren.”

Uiteindelijk viel de winnende treffer niet en kijkt Ajax tegen zes punten achterstand op ten opzichte van Feyenoord. Bovendien hebben de Rotterdammers een veel beter doelsaldo. De eerstvolgende wedstrijd ontvangt Ajax de koploper in Amsterdam. “We moeten gewoon winnen, klaar.” Volgens Klaassen is Ajax niet kansloos in de titelstrijd. “Je weet het nooit. Als wij alles blijven winnen, houden we kans. Maar als je zo speelt als vandaag mag je daar niet aan denken.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.