FOX Sports

De nederlaag van Ajax tegen PSV op zondagmiddag betekent het einde van de titelstrijd. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Feyenoord nu vier punten voorsprong op Ajax. “De titelstrijd is nu wel beslist ja. Er is een hele kleine kans. Minder dan een procent. We moeten misschien hopen op het grootste wonder ooit”, zegt hij tegenover FOX Sports. “We moeten die laatste twee wedstrijden gewoon winnen en in ieder geval de tweede plek pakken.”

Over de wedstrijd tegen PSV was Klaassen niet tevreden, al probeert hij het enigszins positief te houden met betrekking tot de tweede helft. “Het is gewoon klote. De eerste helft hebben we slecht gespeeld, maar we mogen trots zijn dat we in de tweede helft wel karakter hebben getoond. Maar het was niet goed.” De vermoeidheid speelde ook een rol. “Uiteindelijk ben je natuurlijk moe, maar in de eerste helft kregen we de druk er niet op. Ik ben nu wel leeg ja.”

Als Ajax de Europa League niet wint, en als tweede eindigt in de competitie, is het seizoen dan mislukt? “Uiteindelijk wil je met een prijs staan. We hebben sommige wedstrijden weggegeven. Aan het begin van het seizoen, maar ook tussendoor. Tegen Roda en Willem II was het echt heel onnodig”, doelt hij op de eerste twee wedstrijden van het seizoen. We zijn de laatste tijd meer in vorm dan aan het begin van het seizoen.”