Davy Klaassen: ‘Hun ontwikkeling is niet normaal’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 november 2015 12:29 – Bron: Telesport

1442758869

Kenny Tete, Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer zijn de ‘jonkies’ in de Ajax-selectie, maar bereiken wekelijks een hoog en stabiel niveau. Het drietal werd zelfs al geselecteerd voor Oranje en is vaste prik in de basis van Ajax. Davy Klaassen ziet het allemaal gebeuren. “Ik zie Kenny, Jaïro en Riechedly elke dag, weet wat ze kunnen en ben dus niet verbaasd over hun ontwikkeling. Maar als je er even over nadenkt, is die niet normaal, verbazingwekkend zelfs.”

Niet alleen het drietal, maar ook Ajax zelf begint steeds beter te voetballen. De 6-0 zege op Roda JC is daar een mooi voorbeeld van. Klaassen legt uit: “We hebben in de voorbereiding andere accenten gelegd. In het begin waren we heel veel bezig om het goed neer te zetten en kregen we vaak de kritiek dat het er niet mooi uitzag. Het was belangrijk dat de achterhoede goed stond en we weinig tegengoals kregen. We zijn aan het fundament begonnen en steeds meer naar boven gegaan. Je ziet ook vaker en vaker de mooie dingen eruit komen.”

Ajax scoort veel, krijgt weinig tegengoals, maar Europees en in nationale topwedstrijden worden nog amper punten gepakt. “Het is de volgende stap die we moeten maken. Dat we in dit soort wedstrijden ook drie punten pakken. Dat hebben we tot nu toe in de topduels om uiteenlopende redenen niet gedaan. De wedstrijd tegen PSV was gewoon slecht. Maar als je Molde-uit ziet, is dat een kwestie van kansen missen. Dat had wat mij betreft niks met zwak spel te maken, maar met pech. En bij de vorige confrontaties met Fenerbahçe en Feyenoord ging het in de slotfase mis.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.