Justin Kluivert en Davy Klaassen

Davy Klaassen: ‘Ongelooflijk verschil tussen toen en nu’

Ajax is dichtbij het behalen van de finale van de Europa League. En niet alleen met goede resultaten, maar vooral met goed voetbal. Davy Klaassen blikt op de clubsite van Ajax terug op het seizoen, waarbij eerst de uitschakeling tegen FK Rostov ter sprake komt. “Ik kan nauwelijks beseffen dat deze wedstrijd nog dit seizoen is geweest. Wat een ongelooflijk verschil tussen toen en nu”, aldus de aanvoerder van de Amsterdammers. “We hadden vooraf echt het gevoel dat we bij Rostov zouden gaan winnen.”

Uiteindelijk werd Ajax met 4-1 verslagen in Rusland en werd het verwezen naar de Europa League. “In Rusland hadden we het heel lastig. De uitschakeling en vooral de manier waarop deed heel veel pijn, ook al heeft Rostov het daarna verschillende ploegen in de Champions League heel lastig gemaakt. Het is dus geen verkeerde ploeg. Op dat moment had ik nooit kunnen vermoeden dat we nu zo dicht bij de finale van de Europa League zouden zijn. Maar beter zo dan andersom. Dat je aan het begin van het seizoen de pannen van het dak speelt en aan het einde helemaal niets meer klaarspeelt.”

En de wedstrijd die Klaassen het meest bijblijft? “Schalke-uit is misschien wel de meest bizarre wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. En misschien ook wel de speciaalste, omdat het goed afliep. Gewoon bizar. Van een 2-0-overwinning in Amsterdam naar 3-0 achter en het dan toch nog omdraaien. Iedereen die er namens Ajax was, zal de wedstrijd niet snel meer vergeten. Niet zozeer vanwege ons spel, we hebben veel betere wedstrijden gespeeld, maar omdat alles er inzat.” Voor Klaassen zal een Europese finale apart zijn. “Zeker omdat ik mijn vader altijd hoorde vertellen hoe het vroeger was. En nu kunnen we misschien zelf historie gaan schrijven.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.