Davy Klaassen: ‘We moesten verder uitlopen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 september 2016 20:17 – Bron: FOX Sports

Davy Klaassen is blij met de 1-0 zege op Vitesse, maar vond het spel van zijn ploeg niet altijd goed. Ook het drukzetten kwam niet uit de verf. “De ruimtes op het middenveld waren te groot. Zij gingen de lange bal spelen omdat de tweede bal steeds voor hen was. Dat kwam omdat wij te groot stonden. Dan lukt het niet om druk te zetten. Als we het compact houden is het druk zetten goed te doen. Nu wordt het moeilijk.”

De tweede helft kreeg Ajax meer grip op de Arnhemmers. “Na de 1-0 gaan we beter spelen. Met de rode kaart erbij wordt het natuurlijk nog makkelijker. We moeten dan alleen verder uitlopen. Het debuut van Ziyech? Je ziet gewoon dat het een heel goede speler is”, aldus de aanvoerder in gesprek met FOX Sports. “Hij heeft net een paar dagen meegetraind, maar je ziet aan de passes dat hij verschrikkelijk goed kan spelen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.