Davy Klaassen

Davy Klaassen: ‘We zijn er nog niet’

Ajax staat met één been in de finale van de Europa League. De Amsterdammer wonnen op afgetekende wijze met 4-1 van favoriet Olympique Lyon. In een kolkende Johan Cruijff Arena werd het publiek getrakteerd op een waar spektakelstuk. Olympique Lyon moet in de return minimaal drie keer scoren om de finale te halen. Dit lijkt onmogelijk, maar toch rekent Davy Klaassen zich nog niet rijk. “We hebben een goede uitgangspositie, maar we hebben in de vorige ronde ook gezien dat het dan nog niet gespeeld is”.

Olympique Lyon begon sterk aan de wedstrijd en nam direct het heft in handen, zo zag ook Davy Klaassen. “Op het begin speelden we niet goed maar daarna vlogen we erop. Als we een bal verloren vlogen we met z’n allen erop en dan kunnen we ook nog eens goed voetballen”. Ajax bleef tot het einde doorgaan en werd daarbij gesteund door een uitzinnig publiek. “Het is gewoon een gekkenhuis hier, zeker met Europese wedstrijden. Ik denk dat het hele stadion de wedstrijd staand heeft bekeken”, aldus Klaassen tegenover RTL 7.

Uiteindelijk was 4-1 nog een magere afspiegeling van de alle kansen. Vooral in de tweede helft had Ajax volgens Klaassen meer dan genoeg kansen om het gat nog groter te maken. “De eerste helft was ons rendement hartstikke goed en we zijn eigenlijk niet gewend dat we zo veel scoren uit zo weinig kansen. Alleen hadden we in de tweede helft er nog twee of drie bij kunnen maken”.

De finale is dichtbij, maar Ajax moet nog wel op de been blijven in Frankrijk. In Duitsland verspeelden de Amsterdammers in de vorige ronde nog bijna een riante voorsprong. Ook Klaassen weet dat de buit nog binnen is. “We hebben een goede uitgangspositie, maar we hebben de vorige ronde ook gezien dat het dan nog niet gespeeld is. Ik denk dat we volgende week gewoon goed voor de dag moeten komen en dan meteen vanaf het begin er bovenop”.

Bron:
RTL

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink