Supporters Fans Ajax

De beste voetbalaccounts om te volgen op Twitter

Als je, net als de meesten van ons, het beu bent om door Twitter te scrollen en dezelfde oude vreselijke accounts en nepprofielen te zien van mensen die doen alsof ze op de hoogte zijn van transfers, dan heb je op het juiste artikel geklikt. We hebben een lijst samengesteld, in willekeurige volgorde, van de meest interessante en inzichtelijke voetbal Twitter-accounts die je kunt volgen! Zo kun je als fan van Ajax bijvoorbeeld als leren over de nieuwste aankoop van H2, maar je kunt de informatie die je krijgt van de onderstaande Twitter-accounts ook inzetten om te gokken op voetbalwedstrijden met de bonuscode via de link hier

Training Ground Guru – @ground_guru

Training Ground Guru is een fantastische Twitter-account en website, die wordt uitgegeven door voormalig BBC Sport-journalist Simon Austin. De site, die in 2017 op de shortlist stond voor de Vereniging voor Sportjournalisten van het Jaar, publiceert nieuws, features en interviews over coaching, conditionering, academies en leiderschap. De beste artikelen bevatten een artikel over hoe de principes van Pep Guardiola coaching in Engeland hebben beïnvloed, evenals een Belgische coachingrevolutie en een toekomst van machine-run-tactieken.

Youthhawk – @youthhawk

Youthhawk is een fantastische Twitter-account en website, die tot doel heeft een uitgebreide bron te zijn voor informatie over jeugdvoetbal in Engeland. Ze plaatsen regelmatig updates op hun Twitter-account, met stijlvolle infographics en interessante links. De Twitter-beheerder beheert ook een website in Wikipedia-stijl, met de hulp van een aantal vrijwilligers. Het documenteert spelers, programma’s, resultaten en meer van voetbal onder 23 en onder 18 in heel Engeland. Het heeft ook een sectie die de Engelse kanten beslaat, van Under-16 tot Under-21. Zit er wat tussen voor Ajax?

Tifo Football – @TifoFootball_

Als je de naam Tifo Football niet herkent, heb je misschien wel eens van ze gehoord toen ze eerder ‘uMAXit Football’ werden genoemd. Tifo Football heeft veel volgers op Twitter en beschrijft zichzelf als de makers van ‘Informatieve, geïllustreerde voetbalanalyse’. Ze maken ook boeiende YouTube-video’s over een aantal onderwerpen, waaronder tactieken, financiën en clubeigendomsmodellen. Ze zijn ook de makers van de podcasts ‘Whiteboard Football’ en ‘This Football Life’, die zeker de moeite van het bekijken waard zijn als je graag iets hebt om naar te luisteren en onderweg te leren.

Fabrizio Romano – @FabrizioRomano

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste transfers dan hoef je eigenlijk maar één account op Twitter te volgen: Fabrizio Romano. De Italiaan kwam een tijdje geleden ineens uit het niets in de spotlights en is nog altijd mateloos populair, inmiddels heeft Romano zelfs meer dan 9 miljoen volgers. Met zijn catchphrase ‘Here we go!’ kondigt hij transfers aan, zoals die van Wijndal naar Ajax bijvoorbeeld.

The Coaches’ Voice – @CoachesVoice

The Coaches’ Voice is een relatief nieuw account, vergeleken met de anderen op deze lijst. Ze produceren hoogwaardige, goed geproduceerde inhoud in samenwerking met enkele van de beste coaches en managers in het spel. Bijzonder interessant zijn hun ‘masterclass’-video’s, waarin managers de tactieken achter enkele van de beste overwinningen uitleggen. Deze zijn opgenomen met onder andere Brendan Rodgers, Paul Clement en Garry Monk. Ook Pepijn Lijnders heeft een fantastische video opgenomen voor The Coaches’ Voice!

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.