De Boer: “Ajax moeite met tegenstand twee spitsen en vijf verdedigers”

Ajax heeft het erg lastig tegen ploegen die met twee spitsen en vijf verdedigers spelen, meent Ronald de Boer. Volgens de FOX-voetbalanalist had de Amsterdamse ploeg het daarom zo zwaar tegen Atalanta Bergamo (2-2) en Fortuna Sittard (5-2 winst).

Atalanta is de nummer drie van Italië en een zware tegenstander, maar ook gisteravond had Ajax het lastig met Fortuna Sittard, de nummer laatst van de Eredivisie. Ajax moest twee goals incasseren en kreeg nog een aantal kansen tegen. “Wat me opvalt is dat Ajax moeite heeft met tegenstanders die met twee spitsen en vijf verdedigers spelen”, zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

“Het gaat altijd mis in de omschakeling. Als je de kansen op een rij zet, kan dat natuurlijk niet als je een topclub bent. Ten Hag gaf dat ook al aan. Fortuna kreeg een geweldige kans op de 1-2 en daarna misten ze een kopbal. Het waren allemaal honderd procent kansen”, aldus de voormalige speler van Ajax.

Ajax maakte zaterdagavond tevens een niet al te scherpe indruk. André Onana ging niet vrijuit bij de laatste goal van Fortuna. “Die zat in de tweede helft alleen maar te lachen. De concentratie was er niet zo. Maar dit baart wel een beetje zorgen. Dat zag ik ook tegen Atalanta Bergamo. Het valt me op dat Ajax ontzettend veel moeite heeft met twee spitsen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.