De Boer: ‘Als Joël niet speelt, dan speelt hij’

1389383655

Sinds hij in de zomer van 2013 de overstap maakte van FC Utrecht naar Ajax, heeft Mike van der Hoorn nog steeds niet bereikt wat hij graag zou willen: een vaste basisplaats. Hij gaf dan ook aan dat hij deze winterstop een transfer wilde maken, om zo toch aan de broodnodige speelminuten te komen. Frank de Boer geeft tegenover AT5 aan hier niet aan mee te willen werken. “Het is een hele klotesituatie voor hem, maar ik denk in het eerste instantie in het belang van Ajax en daarnaast in het belang van mezelf op dat moment en op dat moment is het noodzakelijk dat hij blijft.”

De 23-jarige Van der Hoorn speelde dit seizoen pas negen minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Het vaste centrale duo Joël Veltman en Jaïro Riedewald doen het zo goed, dat De Boer geen reden tot wisselen ziet. Toch wil hij Van der Hoorn achter de hand houden voor het geval Joël Veltman niet inzetbaar is. “Als Joël niet speelt, dan speelt hij. Stel dat Joël het het laatste halfjaar fantastisch doet, er komt een geweldige aanbieding en wij kunnen niet weigeren en hij wil graag weg, dan is hij onze nummer één op dat moment. Hij zit al heel dichtbij en hij zit nu in een moeilijke periode.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.