De Boer bedankt jullie, de supporters!

Kampioenen!

Ik wil jullie namens de technische staf bedanken voor de steun die we ook afgelopen seizoen weer hebben gevoeld. Samen zijn we kampioen geworden. En samen hebben we er vorige week zondag in de ArenA en op het ArenaPark een mooi feest van gemaakt. Wij vonden het geweldig. Daar doen we het voor.

Jullie steun was afgelopen seizoen weer grandioos. Op de bank horen we niet altijd precies wat er gezongen wordt, maar in de trainerskamer hebben we achteraf vaak lol gehad over de humor die Ajax-supporters zo kenmerkt. ‘Hoe komen ze er op?’, klinkt het dan. Fantastisch.

Wij hebben op het veld een constant seizoen gedraaid, maar het kan altijd beter. Ajax was dominant, maar had in sommige wedstrijden moeite om tot scoren te komen. Juist op die momenten voelden wij de extra steun. Zoals het hoort. Maar het is wat ons betreft absoluut ‘not done’ om je eigen spelers uit te fluiten. Dat raakt ons allemaal; de spelers en de technische staf. Het gebeurt slechts heel zelden, en gelukkig door een beperkt aantal toeschouwers. Maar desondanks wil ik het hier kort onder de aandacht brengen. Kort, want we willen het vooral positief houden. Over de gehele linie zijn wij ontzettend trots op onze eigen fans. We voelen dat de sfeer al jaren geweldig is en toch ook nog elk jaar beter wordt.

Ook willen wij onze speciale waardering uitspreken voor de groep die alle uitwedstrijden bezoekt. In Emmen bijvoorbeeld, toen we daar Vitesse voor de beker troffen. Of in Boekarest, waar wij sportief gezien niet lieten zien wat we hadden moeten doen. We realiseren ons dat het geld en vrije dagen kost om je club op deze wijze te volgen. Daar hebben we veel respect voor.
De seizoenkaarthouders willen wij ook speciaal bedanken voor hun trouw. We verkochten ook afgelopen seizoen weer ruim 42.000 seizoenkaarten. De wedstrijden waren ook bijna altijd uitverkocht. Het is geweldig om voor ruim 50.000 mensen te mogen voetballen.

Voor ons begint de vakantie. Daarna maken we ons op voor weer een nieuw voetbalseizoen, samen met jullie.

Frank de Boer

Tekst: Ajax.nl  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.