De Boer benadrukt verslaving kampioensschaal

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 01 april 2016 10:47 – Bron: De Telegraaf

1388142508

Ajax ligt op de juiste koers om de landstitel binnen te slepen. De Amsterdammers kregen in het eerste half jaar veel kritiek op het spel, maar intussen begint ook daar verandering in te komen. Zoals vrijwel ieder jaar wordt Ajax beter in de tweede seizoenshelft. Ronald de Boer heeft daar wel een verklaring voor. “Het plan dat mijn broer elk seizoen weer probeert uit te rollen, vraagt precisiewerk”, zegt hij in De Telegraaf.

“Aan het einde van de eredivisie staat het elftal door alle ervaringen eerder in het seizoen vaak net even iets beter. Een speler een metertje naar links, of een meter naar rechts kan in de top het verschil maken.” Ook het feit dat Ajax niet meer Europees speelt, helpt daarbij. “In de weken met Champions League- of Europa Leaguevoetbal is er weinig tijd om heel specifiek te trainen, omdat de wedstrijden elkaar in razend tempo opvolgen. In hele trainingsweken kan Frank zich nog veel meer op het strijdplan focussen.”

Uiteindelijk draait alles om het winnen van de titel. “Bij de finish worden de prijzen verdeeld. En als je bij Ajax geen kampioen wordt, heb je verloren. Punt. Dat is een verschil met Feyenoord van de laatste jaren, waar men wat sneller tevreden is. Als Feyenoord Europees voetbal haalt, vinden ze het daar toch een redelijk seizoen, terwijl Ajax baalt van een tweede plaats. Frank benadrukt daarom keer op keer dat de kampioensschaal verslavend werkt. Het voelt fantastisch om daar elk jaar mee te staan. Dus moet je daar als speler voor zorgen.”

Ajax heeft momenteel twee punten voorsprong op PSV. Met nog zes duels te gaan, ligt de strijd om de kampioensschaal nog volledig open. Toch verwacht Ronald de Boer dat Ajax aan het langste eind trekt. “De strijd is nog niet gestreden, maar mede door de programma’s van beide titelkandidaten en de statistieken van Ajax, zijn Frank en zijn spelers wel de favoriet. Vooral omdat ze door het betere doelsaldo ook nog een keer mogen gelijkspelen. Ik schat de kansen op 70/30.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.