De Boer: ‘Beste helft van het seizoen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 29 oktober 2015 09:16 – Bron: FOX Sports

1407697190

Ajax werd woensdag uitgeschakeld in het KNVB Bekertoernooi. In Rotterdam werd met 1-0 verloren van Feyenoord. Frank de Boer was echter niet ontevreden over zijn ploeg en vond de nederlaag ‘onnodig’. ”De eerste helft moet je gewoon met 2-0 voorstaan. Ik vond dat er maar een ploeg van het voetballen was en dat waren wij, vond ik. Ook goed vond ik. Misschien de beste helft van het seizoen. Vanaf seconde 1 waren we de bovenliggende partij.”

Meestal ontbrak het uiteindelijk aan nauwkeurigheid. ”Of de laatste pass was niet goed, of de controle was niet goed of net een verkeerde keuze”, aldus de Ajax-trainer tegen over FOX Sports. ”Tweede helft zag je wel dat Feyenoord iets beter in het spel kwam. Ze gingen iets anders doen, brachten iets meer fysiek erin en uiteindelijk bepaald de scheids hoever je kan gaan. Daar moet je slimmer mee omgaan. Zij doen het slim op dat moment. We hadden niet meer de macht zoals voor rust.”

Frank de Boer was erg tevreden over het spel van Mike van der Hoorn. ”Ik heb al gezegd voor de wedstrijd dat hij in goede doen is. Hij verdiend het misschien ook wel om te spelen. Maar Joël (Veltman) is in goede vorm, Jaïro (Riedewald) is in goede vorm. Dan maak je keuze. Hij heeft het laten zien dat hij niet onder hoeft te doen.”

De Boer bracht acht minuten Thulani Serero in. ”De druk die we de eerste helft heel goed deden, die was er niet helemaal meer”, legt de oefenmeester uit. ”Serero is zo’n aanjager die dat wel kan krijgen. Dan zie je vaak dat die ballen van Kenneth Vermeer vaak voor onze middenlijn komen. Hij is een echte aanjager en dat is cruciaal in hoe wij willen spelen.” Uiteindelijk kreeg Ajax in de laatste minuut een goal tegen. ”Ja, uiteindelijk is het ook ervaring. Het is heel teleurstellend, maar ik heb een fantastische eerste helft gezien en daar moeten we op voortborduren.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.