De Boer: ‘Blij dat ik kan kiezen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 juli 2015 10:56 – Bron: De Telegraaf

1435606481

Frank de Boer is blij dat hij komend seizoen kan kiezen uit een sterke selectie. De oefenmeester beschikt komend seizoen over een luxeprobleem door de vele opties. Hier is de Ajax-trainer echter niet ongelukkig mee. ”Kiezen is topsport en ik ben blij dat ik kan kiezen uit twee of drie ‘goeies'”, vertelt De Boer.

Zo moesten jongens als Nemanja Gudelj, Mike van der Hoorn en Lucas Andersen mee doen in het oefenduel tussen Jong Ajax en Jong Wolfsburg. ”We hebben ervoor gekozen om hen bij Jong Ajax te laten spelen, omdat jongens als Gudelj er niks aan hebben om 10 minuten in te vallen. Als ze 90 minuten in de benen hebben, dan blijven ze op hetzelfde niveau als de rest van de jongens. Stel dat er iets gebeurt, dan hoef ik geen wissel in te leveren”, licht De Boer zijn keuze toe. ”Gudelj maakte een goede indruk en ook de andere jongens speelden een degelijke wedstrijd.”

De Boer was na afloop van het duel Ajax – Wolfsburg tevreden. ”We moeten dodelijker zijn in de omschakeling.” Maar er waren ook zeker lichtpuntjes: “We hebben kansen afgedwongen en het druk zetten ging vrij aardig. Hier kunnen we op voortborduren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.