De Boer blij met spel en resultaat tegen NEC

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 augustus 2015 17:04 – Bron: FOX Sports

1407697190

Frank de Boer is verheugd met de 0-2 zege die Ajax heeft geboekt op NEC. “Ik ben heel blij en tevreden. Ook met het spel. Uiteindelijk winnen we met 2-0 en had het ook 5-0 kunnen zijn. Dat is het enige smetje”, aldus De Boer in gesprek met FOX Sports. Het spel van Ajax was niet sprankelend, maar daar heeft de oefenmeester een verklaring voor. “Je speelt tegen een tegenstander die helemaal inzakt op een veld dat heel stroef is, probeer daar maar een hoog baltempo te hanteren.”

Een vermakelijke wedstrijd werd het dan ook nooit. “Maar daar heb je volgens mij twee ploegen voor nodig. We hebben gecontroleerd, niks weggegeven en vijf of zes kansen gehad. Volgens mij kan je niet veel meer doen.” Het spel van NEC deed De Boer weer denken aan de wedstrijd tegen FK Jablonec, maar hij vond dat Ajax er beter mee om ging. “Het was vergelijkbaar met afgelopen donderdag, maar nu hebben we veel meer kansen afgedwongen. Het is ook de vierde keer dat we de nul houden, dat is een compliment voor de ploeg.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.