De Boer blij met verhuur Andersen, Serero mag blijven

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 augustus 2015 22:16 – Bron: Ajax TV

1438628472

Lucas Andersen is verhuurd aan Willem II en dat heeft Frank de Boer tot tevredenheid gestemd. “Lucas moet aan voetballen toekomen en het liefst in de Eredivisie. Op dit moment hangt hij er een beetje buiten, omdat we genoeg middenvelders hebben. Maar hij is een heel groot talent en moet de volgende stap maken in zijn carrière. Bij Jong Ajax zou hij altijd kunnen spelen, maar dat is natuurlijk niet het niveau waarop wij hem graag willen zien.”

De hoofdtrainer van Ajax sprak met de aanvallende middenvelder over de juiste keuze om te maken. “Ik heb hem gezegd dat hij niet naar een veilige omgeving als Denemarken moet gaan, maar echt op zich zelf moet gaan staan. Hij moet naar een ploeg die wel een beetje met de Ajax-filosofie speelt, niet een counterploeg.” Andersen had in ieder geval de keuze uit NEC en Willem II. De Boer denkt dat zijn keuze voor de Tilburgers verstandig is gezien de manier van spelen. “Daar gaat hij hopelijk de volgende stap maken.”

Intussen is de rol van Thulani Serero bij Ajax nog onduidelijk. De Zuid-Afrikaan maakte een goede voorbereiding mee, maar raakte daarna geblesseerd en lijkt in de pikorde momenteel buiten de selectie te vallen. Intussen is hij weer in training en op de weg terug. De transfermarkt is nog open, maar De Boer houdt Serero er graag bij. “Nu Lucas weg is, wordt de spoeling wel minder. Met Serero hebben we dan vijf volwaardige middenvelders, dat is in mijn ogen het mooiste.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.