De Boer blij met wereldgoals van Milik

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 21 februari 2016 17:38 – Bron: FOX Sports

De Boer Blij Met Wereldgoals Van Milik

Frank de Boer boekte vandaag zijn 150e overwinning als trainer van de Amsterdammers. In een weinig hoogstaand duel klopte zijn ploeg Excelsior met 3-0. Voor de wedstrijd liet de trainer weten niet op de deur te willen kloppen, maar op de deur te willen beuken. Na de nipte overwinningen van de afgelopen weken was het zaak om de tegenstander weer eens de hielen te laten zien.

Arek Milik nam vandaag de ploeg bij de hand en dat stemde de oefenmeester tevreden. “Ik ben niet verbaasd dat hij zo’n goal maakt. Zo maakt hij ze ook op de trainingen. Hij heeft een gouden linker. Het zijn echt wereldgoals moet ik zeggen,” aldus De Boer tegenover de camera’s van FOX Sports.

De trainer vermoedt dat Excelsior geen rekening hield met de verrassende schoten van de Pool. “Ik denk dat zij denken: laat maar schieten uit die hoek. Maar hij schiet hem twee keer fantastisch binnen,” vervolgt De Boer het interview. “Ik denk dat het, als hij een of twee dingen opkrikt, buiten kijf staat dat hij een hele goede spits is voor ons.”

In het 3-4-3 systeem verlangde De Boer meer diepgang van de middenvelders. “Als het aan mij ligt, doen ze dat om de vijf minuten, dat diep lopen. Maar soms lijkt het net alsof het een smerig woord is. Dat je diep loopt en hem niet krijgt. Ik vind dat we daar veel meer aandacht in moeten leggen. Het is gewoon een wapen, diepte zonder bal. Wij moeten zorgen dat de man met de bal en de lopende mensen een betere afstemming krijgen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.