De Boer: ‘Dijks moet nog meer een persoonlijkheid worden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 augustus 2015 17:31 – Bron: Ajax TV

1439479855

Ajax liet Mitchell Dijks vorig jaar vertrekken naar Willem II, maar een jaar later zag de technische staf in dat men een fout had gemaakt. Dijks werd teruggekocht en is nu de eerste linksback in Amsterdam. “Ik heb hem toen wel gezegd dat ik het zonde vond dat ik hem moest laten gaan”, vertelt Frank de Boer. “Hij was op dat moment vijfde wiel aan de wagen, maar had wel potentie om een goede linksback te zijn voor Ajax. Met snelheid, lengte, een goede voorzet en techniek.”

Ondanks dat De Boer de potentie zag, koos Ajax er dus voor hem transfervrij te laten gaan. “Het kwam er op dat moment niet uit. Dan moet je keuzes maken. Zowel voor Ajax, mezelf als voor hem. Dus hebben we ervoor gekozen om hem te laten gaan, ook voor zijn eigen ontwikkeling. Dat heeft hij uiteindelijk goed begrepen.” Dijks ontwikkelde zich in Tilburg. “Zijn voordeel is dat 34 wedstrijden heeft gespeeld. Dat merk je gewoon. Hij kan het fysiek goed aan en hij is voetballend beter geworden, omdat hij ervaring heeft gekregen door in de Eredivisie te spelen.”

De Boer ziet ook nu nog veel groeimogelijkheden bij Dijks. “Hij moet een vaste waarde worden in het eerste, het is aan hem om dat elke week te bewijzen. Hij heeft heel veel potentie, snelheid is een belangrijk wapen in het voetbal. Ondanks dat hij vrij groot is, is hij heel snel en wendbaar. Het is toch een imposant persoon die dan op je afkomt. Ik denk dat hij nog meer een persoonlijkheid kan worden, zodat hij zich nog meer kan laten gelden met zijn postuur.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.