De Boer: ‘Eriksen is klaar voor een volgende stap’

Volgens trainer Frank de Boer is de tijd voor Christian Eriksen rijp om een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière te gaan maken. De middenvelder, die op jonge leeftijd de overstap maakte van Odense BK naar de Amsterdamse grootmacht, staat nadrukkelijk in de belangstelling van Borussia Dortmund en Liverpool. De zegen van zijn trainer om te vertrekken heeft hij sowieso.

1361119098

“Eriksen is dit seizoen nóg dominanter en stabieler geworden. Hij heeft een heel goede ontwikkeling doorgemaakt”, zegt De Boer op de clubwebsite van Ajax. “Al moet Chris soms nog beter beseffen waar hij staat, zodat hij met zijn traptechniek nog dreigender voor de goal kan zijn”, geeft De Boer hem wel als advies mee. “Als hij nog gretiger wordt, wordt hij een wereldspeler. Ik denk dat hij zich overal heel snel aanpast. Het is tijd voor een volgende stap.”

De bondscoach van Denemarken, Morten Olsen, is het met De Boer eens. “Het is nu het juiste moment voor Eriksen om te vertrekken”, laat hij weten aan Ekstra Bladet. “Er zijn veel spelers die te vroeg naar een topclub gaan, maar Christian is er echt klaar voor.” Eriksen speelde 109 keer in het shirt van Ajax. Daarin kwam hij 23 maal tot scoren.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.