De Boer gaat Ajax missen en hoopt op mooi afscheid

1463055552

Frank de Boer reageert in gesprek met Ajax TV uitgebreid op zijn vertrek bij de Amsterdamse club. Donderdag heeft hij de spelersgroep ingelicht, maar de technische staf was woensdag al op de hoogte. “Het was al uitgelekt, dat is jammer. Ik had het ’t liefst zelf aan de spelers verteld. Als meer dan drie mensen het weten, lekt het uit, dat is bijna een wet in het voetbal. Desalniettemin heb ik de spelers goed kunnen toespreken en heb ik ze bedankt.”

Als reden van zijn vertrek geeft De Boer aan dat hij zelf nieuwe energie om zich heen nodig had. “Op een gegeven moment heb je andere impulsen nodig en dat gevoel heb ik op dit moment. Niet dat ik niet honderd procent heb gegeven, maar ik moet me ertoe dwingen. Daarom heb ik mij afgevraagd of het verstandig was om dat nog een jaar vol te houden. Vorig jaar heb ik ook getwijfeld of ik moest doorgaan. Ik ben er nu sinds twee of drie maanden uit dat ik niet verder wil. Er is nog geen nieuwe club. Misschien ga ik helemaal niks doen en ga ik genieten en mogelijk bij andere trainers kijken hoe zij het doen. Ik houd m’n ogen open en dan zien we het wel.”

De Boer is trots op zijn tijd als trainer van het eerste elftal. “Ik heb een fantastische tijd gehad. Het is ongelooflijk hoe snel het is gegaan. Het is iets onbeschrijfelijk. Voor ik het wist waren we vier keer kampioen”, aldus de oefenmeester die hoopt dat men positief over hem denkt. “Als een trainer die het hart op de juiste plek had en het DNA van Ajax naar buiten bracht. Dat heb ik altijd heel belangrijk gevonden. De jeugd een kans geven, soms aankopen doen, maar wel altijd kijken wat er De Toekomst rondloopt. Dat is onze levensader. “

Ondanks dat De Boer zelf de keuze heeft gemaakt om te vertrekken, zal hij nog veel aan Ajax denken. “Ik ga het zeker missen, maar je moet er iets leuks van maken als je ergens anders begint.” Of hij ooit terugkeert bij Ajax, weet De Boer niet. “Het zal mij niets verbazen als ik hier nog terugkom, in welke hoedanigheid dan ook. Als ze mijn mening willen hebben, geef ik die ook. Ik zal altijd contact houden.” En een afscheid van de supporters? “Natuurlijk zou het mooi zijn als we dat in de ArenA kunnen doen, maar dat is niet aan mij.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.