Ajax-trainer Frank de Boer wil dat zijn ploeg woensdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid vooral in zichzelf gelooft. “We hebben net als vorig jaar een goed team staan. Het gaat bij ons vooral om het besef. We moeten echt in een goed resultaat geloven, alleen dan hebben we een kans. Als we als een team spelen, dan kunnen we het iedereen lastig maken.”

De coach van de Amsterdammers hoopt dat zijn team hetzelfde geduld toont als zaterdag tegen FC Twente. “We moeten gewoon ons best doen en ze veel mogelijk ons eigen spel spelen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan”, doelde hij op de twee meest recente ontmoetingen met de Koninklijke. “We moeten geduldig zijn in balbezit, net als we tegen Twente hebben gedaan. Wat dat betreft hoop ik altijd progressie te zien.”

“Ik kijk positief terug op de wedstrijden tegen Madrid van vorig jaar”, ging de coach verder. “We hadden meer balbezit, meer corners en meer schoten op doel. Zij waren alleen veel effectiever. Kwalitatief en qua ervaring zijn zij verder dan wij.” De Boer weet waar de kracht van de Madrilenen ligt. “Real is beter in de omschakeling, dat hebben we vorig jaar in Bernabeu wel gezien. Die fases moeten we goed zien door te komen.”  

Reageren op dit bericht