De Boer heeft liever Veltman dan Van Dijk

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 mei 2013 14:44 – Bron: ELF Voetbal

Indien Toby Alderweireld vertrekt, gaat Ajax geen vervanger van buitenaf halen. Virgil van Dijk werd als mogelijke opvolger genoemd, maar Frank de Boer kiest dan liever voor eigen jeugd. “Ik denk dat Joël Veltman niets onderdoet voor Virgil van Dijk. Voor iedere positie geldt: als wij denken dat een aankoop niet veel beter is dan een talent uit de eigen opleiding – of dat de kans zelfs groot is dat het talent binnen een halfjaar misschien wel beter is – dan houden wij ons geld op zak.”

1359295598

De oefenmeester vervolgt: “Natuurlijk is hij een geweldige voetballer, daar hoef je geen verstand van voetbal voor te hebben”, zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. “Jongens die absoluut voor Ajax in aanmerking komen. Maar we kijken ook gewoon naar wat we zelf in huis hebben. In dat geval kiezen wij voor het talent. Maar als we opeens een uitzonderlijk talent ontdekken dat we zelf niet hebben rondlopen, dan is de beslissing snel genomen.”

Indien Alderweireld toch in Amsterdam blijft, wil De Boer dat hij zijn contract gaat verlengen. Hetzelfde verhaal geldt voor Eriksen als hij blijft. “Dan moeten ze bijtekenen. Siem niet, die ligt nog tot medio 2015 vast. Maar het contract van Christian en Toby loopt over een jaar af. Tekenen ze niet bij? Dan krijg je het verhaal-Miralem Sulejmani. Onze filosofie is bekend.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.