De Boer heeft veertig procent basiselftal staan

1435606481

Frank de Boer heeft dit seizoen naar eigen zeggen een luxe-probleem. Met de komst van John Heitinga, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Yaya Sanogo en Amin Younes is de selectie flink versterkt. Op Niklas Moisander na, zijn er geen basisspelers vertrokken. Bovendien ontwikkelen de talenten zich goed. “De concurrentie is groot en dat zie je. De plaatsen zijn dubbel bezet en de kwaliteiten liggen dicht bij elkaar”, aldus de hoofdtrainer van Ajax.

“Het maakt het voor ons als staf mooi, dat de spelers elkaar naar een hoger niveau stuwen. Iedereen weet dat hij volle bak moet geven om een basisplaats te verdienen”, stelt De Boer in gesprek met De Telegraaf. Hij heeft dan ook nog geen keuze voor een ‘vaste basis’ gemaakt. “Vorige jaren had ik al bijna negentig procent van mijn elftal vast staan. Dat is nu ongeveer veertig procent. En dat is geen armoede, maar komt doordat het niveau zo hoog ligt. Dus is het prettig.”

Hij verdedigt verder ook het aankoopbeleid van Marc Overmars. “Dat sommige fans vraagtekens bij de komst van Sanogo en Younes zetten, komt misschien ook door onze eerdere keuzes. Maar als we spelers halen, moeten we ook met onze huidige groep rekening houden. Als je een dure speler koopt die Bazoer, Tete of Milik voor de voeten loopt, is het ook niet goed. Er moet gezonde concurrentie én perspectief blijven. Bovendien zijn zogenaamde ‘zekerheidjes’ voor ons onbetaalbaar.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.