De Boer: ‘Hele goede wedstrijd gespeeld’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 25 oktober 2015 20:37 – Bron: FOX Sports

Ajax boekte zondagmiddag een knappe 1-3 zege bij Vitesse. Frank de Boer was na afloop van het gewonnen duel erg tevreden. ”Ik vond dat wij een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Vitesse wist niet wat ze met ons aan moesten. Ik denk dat we heel goed druk hebben gehouden, zij konden hun middenvelders niet vinden”, aldus de oefenmeester tegenover de camera’s van FOX Sports.

De Boer is vooral tevreden over het karakter dat zijn ploeg heeft getoond. ”Het is knap dat je na een 1-0 achterstand je rug recht en het mentaal kan opbrengen om de overwinning naar je toe te trekken. Je zag gewoon dat de jongens niet van slag waren. Ik denk dat Vitesse er doorheen zat na een uur en wij konden nog doorzetten en uiteindelijk hebben wij terecht gewonnen. Het is alleen jammer dat het geen 1-4 is geworden, dan was het symboliek helemaal leuk geweest voor Johan.”

De Boer vond de staande ovatie voor Cruijff in de 14e minuut erg mooi. ”Kippenvel. Maar het is niet alleen voor Johan, maar voor iedereen die aan die klote ziekte lijdt.” Ajax kon in de eerste helft nog niet echt overtuigen. Frank de Boer is echter nooit bang geweest dat er geen overwinning behaald zou worden. ”We hadden de controle. Zij konden hun favoriete spelletje niet spelen, we stonden heel compact. Het was een kwestie van tijd dat wij meer ruimtes gingen krijgen. Dat is in de tweede helft ook gebeurd.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.