De hele transferperiode wordt er al over gepraat: gaat Christian Eriksen weg of blijft hij in Amsterdam. De jonge Deen werd al in verband gebracht met de nodige Europese topclubs zoals Barcelona en Borrusia Dortmund. Toch hoopt trainer Frank de Boer ook volgend seizoen nog een beroep te kunnen doen op het talent.

Over het trainingskamp had de trainer ook nog een aantal dingen te vertellen: “Er gaan 23 spelers mee, plus drie keepers”, vertelde De Boer tegenover NUsport. “Ik moet nog aan drie jongens vertellen dat ze niet mee gaan en aan drie jongens vertellen dat ze wél meegaan. Alle internationals die nog terugkomen gaan zeker weten mee.”

Ook Eriksen gaat mee naar Oostenrijk. De Boer: “Ja, ook Christian Eriksen moet zich gewoon melden”, vertelt de oefenmeester over de Deense middenvelder, die nog vakantie heeft. “Een nieuw contract voor hem? Ik hoop het. Hij weet dat wij dat graag willen, dus het is aan Christian. Bij Siem de Jong is dat ook zo. Zoals het er nu naar uit ziet verwacht ik geen transfers, het is vrij stil.”