De Boer houdt toekomst bij Ajax in ongewis

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 december 2015 13:01 – Bron: Telesport

1366544242

Frank de Boer is na dit seizoen 5,5 jaar hoofdtrainer van Ajax. Iedere zomer zijn er weer geruchten dat de oefenmeester wil of kan vertrekken, maar tot op heden is hij de club trouw gebleven. Met nog een contract tot medio 2017 kan De Boer nog een jaar bij Ajax blijven, maar hoe kijkt hij zelf naar de toekomst? “Ik zou liegen als ik zei dat ik nooit over een sabbatical had nagedacht.”

Het zou dus zomaar kunnen dat De Boer er een jaar tussenuit gaat. “Na mijn laatste jaar als speler in Qatar ben ik onmiddellijk doorgegaan. Ik heb nooit rust gehad, want ik startte direct met de cursus Coach Betaald Voetbal. Dat diploma heb ik, terwijl ik de D1 trainde, binnen een jaar gehaald, waarna ik de A1 onder mijn hoede kreeg en vervolgens Martin Jol opvolgde. Als op een gegeven moment de energie eruit is en ik een jaartje bij andere clubs zou willen rondkijken, doe ik dat misschien wel.”

Als De Boer voor een andere club dan Ajax zou gaan, moet het een mooie club zijn. “Ik heb niks te eisen. Als zich een club meldt waarbij ik een goed gevoel heb, dan zal ik luisteren. Maar soms zeg ik tegen mijn zaakwaarnemer Guido Albers direct al: ’Bel maar af’.” En misschien blijft hij gewoon bij Ajax. “Bijtekenen? Waarom niet? Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het kan alle kanten op, maar uiterlijk in maart probeer ik wel wat duidelijkheid te geven.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.