De Boer: ‘Ik ben zeer tevreden’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 30 augustus 2015 17:25 – Bron: FOX Sports

1407697190

Ajax pakte zondagmiddag de vierde overwinning op rij in de competitie. Opnieuw kregen de Amsterdammers geen goal tegen. ADO Den Haag werd eenvoudig met 4-0 op zij gezet en Frank de Boer was dan ook tevreden na afloop van het duel. ”Ik ben zeer tevreden”, begon de oefenmeester tegenover FOX Sports. ”Nu de interlandwedstrijden er weer aankomen, sluit je min of meer een periode af. En dan probeer je als staf altijd te kijken waar je precies staat met je selectie. We hebben vandaag in ieder geval een prima overwinning geboekt, met bij vlagen ook het voetbal dat we graag willen zien. Dus ik kan alleen maar tevreden zijn.”

”Ik vond dat we ondanks de omstandigheden, onder meer met de warmte en het spelen om half 1, goed georganiseerd bleven spelen. We hebben eigenlijk maar één kans weggegeven, terwijl we zelf veel kansen hebben gecreëerd. Dus veel meer had ik niet kunnen eisen van de jongens.”

Waarom koos De Boer ervoor om Jairo Riedewald op linksback te zetten na de blessure van Mitchell Dijks? ”Riedewald heeft meer snelheid, en dat vond ik met Ruben Schaken die daar stond wat meer verantwoord. Natuurlijk kan Nick Viergever daar ook prima spelen, maar die is als centrale verdediger wat meer in zijn comfortzone. En Jaïro Riedewald voelt zich als linksback net even wat vrijer. Dus vandaar dat ik die omzetting maakte. Al wil ik wel een groot compliment maken richting Nick Viergever, op de wijze hoe hij in is gevallen vandaag.”

Met het einde van de transferperiode in zicht, verwacht De Boer niks meer op transfergebied bij Ajax. Ook niet bij Jasper Cillessen, die in de belangstelling zou staan van Manchester United. ”Volgens mij is het bijna honderd procent zeker dat hij blijft. Daar ga ik in ieder geval wel van uit.” Wat wel honderd procent zeker lijkt, is dat Ajax geen nieuwe speler meer gaat aantrekken. ”Op dit moment denk ik niet dat we nog iemand zullen aantrekken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.