De Boer: ‘Ik zag tegen Cambuur een andere Taylor’

Ronald de Boer betwijfeld of Ajax donderdagavond tegen FC Twente kan volstaan met een middenveld met Klaassen, Taylor en Berghuis. Hij is bang dat het verdedigend te zwak is. “Mijn instinct zegt een middenveld te formeren met Alvarez. En dan zou ik Bassey op Van Wolfswinkel zetten. Die vreet hem op, denk ik”, aldus de oud-Ajacied in gesprek met De Telegraaf.

Toch kan hij wel een reden bedenken waarom John Heitinga alsnog voor dezelfde elf gaat kiezen. “Dan start John voor de derde keer in dezelfde opstelling. En daar kan ik me qua vastigheid iets bij voorstellen. Ajax heeft een bepaald vertrouwen gecreëerd en dat kunnen ze op deze manier vergroten. En ik moet zeggen dat ik tegen Cambuur een andere Taylor zag, één die agressiever en oplettender was dan daarvoor en nu – zoals ik dat altijd noem – echt op het huis paste. Die opdracht had hij duidelijk meegekregen.”

De Boer is tot op heden te spreken over de keuzes die Heitinga maakt. “Vooral over het feit dat hij Mohammed Kudus als rechtsbuiten heeft geposteerd. Dat heb ik al honderd keer gezegd en het verbaast me echt dat Alfred Schreuder het nooit heeft geprobeerd. Kudus is in mijn ogen het grootste talent van Ajax. En op 7 doet hij het elftal verdedigend de minste pijn.” Ook de keuze voor Tadic als spits snapt hij goed. “Wie kan de bal het beste bij zich houden? Tadic. Tegen FC Twente kun je ook voor een ander type spits kiezen, maar ik zou dat niet doen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.