De Boer keert terug bij Ajax

Ronald de Boer gaat weer bij Ajax aan de slag. De voormalig profvoetballer gaat als individuele techniektrainer aan de slag voor de elftallen Onder-19 en Onder-17. “Tijdens de opbouw van de seizoensvoorbereiding, de eerste zes weken, fungeer ik als een soort assistent-trainer”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Zodra de jongens conditioneel klaar zijn voor intensieve individuele trainingen, ga ik me meer daarop richten.”

De Boer was eerder ook al werkzaam in de jeugd van Ajax, maar legde zijn functie neer toen toenmalig jeugdtrainer Kenneth Perez moest kiezen tussen analyseren op FOX Sports en trainer zijn bij Ajax. Hij zat toen in hetzelfde parket, maar die  problemen zijn opgelost. “Nu is dat geen item meer. Ik kan gewoon Ajax-wedstrijden analyseren bij FOX en daarnaast mijn werk in de opleiding doen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.