De Boer: ‘Ongelooflijk veel arbeid geleverd’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 11 juli 2015 10:24 – Bron: Ajax.nl

1435606481

Ajax leidde vrijdag een pijnlijke nederlaag tegen FC Nordsjealland (3-1 verlies), maar won later die dag in een andere samenstelling wel weer van Panathinaikos. Desondanks was Frank de Boer niet ontevreden na het duel met de Deense opponent. ”Tegen Nordsjaelland hebben we ongelofelijk veel arbeid geleverd. We zochten continu diepte. Sommige spelers hadden na 75 minuten 11 kilometer gelopen, dat is ongekend”, aldus de hoofdtrainer op de officiële website van Ajax.

Volgens De Boer had het vooral te maken met slimheid. ”Maar het is duidelijk dat we niet de juiste keuzes maakten. Dat heeft ook met slimmigheid te maken. Tegen Panathinaikos stond een team met meer ervaring, vooral in aanvallend opzicht. Dat was het grootste verschil tussen de twee wedstrijden.”

Bij de duels was er niet duidelijk sprake van een A en B-team. ”Nee, maar ik wilde sommige jongens in actie zien tegen Panathinaikos. Dat gold met name voor Mike van der Hoorn en Riechedly Bazoer. Zij hebben het fantastisch gedaan de laatste tijd en verdienden het ook echt om tegen Panathinaikos te spelen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.