De Boer ontevreden over eerste seizoenshelft

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 december 2015 14:09 – Bron: Ajax.nl

1435606481

Ajax maakte dit voetbalseizoen de beste seizoensstart mee sinds het seizoen 1997/98, een prestatie van formaat. Bovendien is de kans heel groot dat de Amsterdammers na komend weekend als winterkampioen de eerste seizoenshelft afsluiten. Toch is Frank de Boer ontevreden over de eerste vijf maanden van het seizoen 2015/16. Dat komt door de uitschakeling in de Europa League en KNVB Beker.

“Nee, ik kan niet tevreden terugkijken. Als je uit de beker geknikkerd bent en ook niet door bent in de Europa League, dan zeker niet. We staan bovenaan in de competitie, dat is het belangrijkste. Maar je hebt pas zekerheid aan het einde van de rit. Als Ajax ben je verplicht te overwinteren in de Europa League en in de beker hebben we wat pech gehad met een loting tegen Feyenoord uit, maar ook daar hebben we onze kansen gehad”, stelt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. “Verder dan een 5,5 kom ik dus niet als beoordeling. En dat cijfer moet dan eerder naar beneden, dan naar boven worden afgerond.”

Over de ontwikkeling van zijn selectie is De Boer wel tevreden, maar ook realistisch. “We hebben veel internationals afgeleverd. Er zit dus ook veel potentie in. Maar die jongens zijn nu international, dus dan zal er meer gevraagd worden. Dat zal dus de tweede seizoenshelft moeten gebeuren.” Ajax sluit aankomende zondag het jaar 2015 af met een wedstrijd tegen De Graafschap in de Amsterdam ArenA. “Natuurlijk wil je als herbstmeister de winterstop ingaan. Het is lekker om goed af te sluiten, daar moeten we voor zorgen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.