De Boer over Kishna: ‘Wij denken op een ander niveau’

1417093631

Ricardo Kishna vertrok afgelopen zomer naar Lazio Roma. Een opvallend vroege transfer naar het buitenland, die tot stand kon komen omdat Frank de Boer en Kishna anders dachten over hun samenwerking. “Ik heb het gevoel dat ik er misschien wel te veel energie in heb gestoken”, stelt De Boer in gesprek met NRC Next als hij wordt geconfronteerd met een uitspraak van Kishna die zei: ‘Ik had het idee dat hij me liep te zoeken’.

De Boer zat er echter niet voor niets kort op bij de talentvolle buitenspeler. “Van sommige spelers weet je dat ze veel meer in hun mars hebben. Maar die hebben een bepaald plaatje van zichzelf dat niet strookt met het beeld dat ik van hen heb”, meent de hoofdtrainer van Ajax die tegenpolen van Kishna opnoemt. “Tegen Christian Eriksen heb ik nooit wat hoeven zeggen, Davy Klaassen corrigeer ik ook nooit. Omdat ik weet: dat klopt, dat plaatje.”

De Boer sprak vaak met Kishna. “Na vier keer zo’n gesprek houdt het een keer op. En als je het vier keer over iets anders hebt, blijf je ‘on speaking terms’. Maar als het drie keer over hetzelfde gaat, zeg ik die vierde keer: ‘Vriend, dit is geen geslaagd huwelijk. Wij denken op een ander niveau over hoe jij de top kan bereiken, hoe Ajax de top kan bereiken.’ Dan scheiden onze wegen, dat is ook niet erg. Geven we elkaar de hand, niets aan de hand.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.