Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 december 2010 14:29 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag de midweekse overwinning op AC Milan een goed vervolg gegeven. In Arnhem wonnen de Amsterdammers met 0-1 bij Vitesse. Het goede competitiedebuut van Frank de Boer als hoofdtrainer van Ajax was belangrijk, want de ploeg is daardoor twee punten ingelopen op PSV dat zaterdagavond gelijkspeelde tegen de Graafschap. In het Gelredome werd de enige treffer gemaakt door Christian Eriksen. Al binnen een kwartier spelen bleek daarmee de eindstand te zijn bepaald.

Ajax speelde een uitstekende eerste helft. Het goede spel dat tegen AC Milan werd laten zien, kon ook in Arnhem op de mat worden gelegd. Er werd goed gecombineerd en dit leidde tot kansen voor Miralem Sulejmani en Eriksen. Laatstgenoemde opende de score al na ruim tien minuten spelen, 0-1. Ook Jan Vertonghen, Demy de Zeeuw en de debuterende Lorenzo Ebecilio hadden de mogelijkheid tot scoren, maar een verdubbeling van de score bleef uit.

In de tweede helft liet Vitesse zich niet meer zo makkelijk wegtikken. De thuisploeg ging feller de duels in en kregen meer grip op de wedstrijd. Echter kwam de thuisploeg niet veel verder dan twee goede schoten van Dejan Stefanovic en een bal die door Eriksen voor de lijn kon worden weggehaald na een gevaarlijke corner. Ajax kreeg pas aan het eind van de wedstrijd weer goede mogelijkheden voor De Jong en Sulejmani, maar hier werd slordig mee omgegaan. Uiteindelijk bleef het bij 0-1.  

Reageren op dit bericht