Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 13 januari 2016 10:56 – Bron: Voetbal International

Aanstaande vrijdag gaat de bal weer rollen in de Eredivisie. Ajax ging de winterstop in als koploper en trainer Frank de Boer verwacht ook dat zijn ploeg aan het einde van de rit de meeste punten heeft behaald. Zondag wacht gelijk de eerste test, uit bij ADO Den Haag. PSV en Feyenoord spelen tegen elkaar en dus zal minimaal één achtervolger puntverlies oplopen.

Ajax is volgens De Boer klaar voor de tweede seizoenshelft. “Tijdens ons trainingskamp hebben we kunnen werken zoals we dat wilden, met een goede 3-1 overwinning op een fysiek sterk Hamburger SV als besluit. We zijn klaar voor de tweede seizoenshelft,” liet de oefenmeester weten tegenover Voetbal International.

“Van de concurrenten schat ik PSV iets hoger in dan Feyenoord. Phillip Cocu heeft een goede en uitgebalanceerde selectie, met een paar goede wissels achter de hand. Feyenoord heeft veel power, ze hebben de sluwigheid van Dirk Kuyt en verliezen niet makkelijk. Maar ik denk dat wij een grote kans hebben op het kampioenschap.”