De Boer staat achter transferbeleid

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 12 juli 2015 10:02 – Bron: De Telegraaf

1435606481

Frank de Boer staat nog altijd achter het huidige transferbeleid. In het verleden wilde de club wel eens met miljoenen smijten tijdens de transferperiode. Nu wil het alleen nog uitgeven aan spelers die echt wat toevoegen aan de club en die hoe dan ook voor Ajax willen spelen.

”Soms moet je wel eens risico’s nemen. En als we denken: hé, hier hebben we tuk. Dan zullen we er nu al voor gaan. Maar Ajax wil de begroting helemaal op orde hebben, waardoor we in principe eerst spelers moeten verkopen voordat we kopen. Dat snap ik”, stelde De Boer in gesprek met De Telegraaf.

”We gaan geen 12 miljoen euro uitgeven aan een speler. Dus moeten we slimmer zijn. En als we een topspeler kunnen huren of kunnen toeslaan bij een ’goudmijntje’, zullen we dat niet laten. Want uiteindelijk gaat het ook om de prestaties.” Toch staat er 100 miljoen op de bank en vragen de fans nog om versterkingen. De Boer begrijpt dat. ””Dat begrijp ik heel goed.”

Een goed voorbeeld is het afketsen van de transfer van Pione Sisto naar Ajax. De Amsterdammers waren bereid de gevraagde transfersom van zeven miljoen euro op te hoesten, maar ze vonden dat de speler te lang twijfelde over zijn keuze. Ajax is van mening dat het bij een dergelijk bedrag ’graag of niet’ moet zijn.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.