De Boer: ‘Tevreden en teleurgesteld’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 13 september 2015 09:14 – Bron: FOX Sports

1421444762

Ajax verspeelde zaterdagavond de eerste punten van het seizoen. In Enschede werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Twente. Frank de Boer keek met gemengde gevoelens terug op het duel. ”Ik ben tevreden met het resultaat en teleurgesteld over het puntverlies”, vertelt de Ajax-trainer tegenover FOX Sports. ”Maar uiteindelijk hebben we gewoon onnodig puntenverlies geleden vandaag.”

”De eerste twintig minuten hebben we niet de scherpte getoond. Zo’n doelpunt die je dan tegen krijgt is dan een schoolvoorbeeld. Daarna zijn we wel gaan spelen en dan zie je dat Twente continu niet van hun eigen helft af komt. Maar daarna staan we weer te slapen bij een corner en krijg je nog een penalty tegen en sta je 2-0 achter. Dan vind ik het wel knap dat je dan de veerkracht toont om dat nog recht te zetten.”

In de studio bij FOX Sports werd gesuggereerd dat de interlandperiode de jonge ploeg opbrak. Frank de Boer wilde daar niets van weten. ”Fysiek kunnen ze het wel volhouden, maar mentaal is dat lastig. Dat is topsport, maar nogmaals ik vind het knap dat ze zo hun rug hebben gerecht”, aldus de oefenmeester.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.