De Boer tevreden met de uitslag en zijn keuzes

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 01 mei 2016 17:13 – Bron: FOX Sports

1438628472

Ajax kan volgende week in Doetinchem de titel grijpen en Frank de Boer is dan ook een tevreden coach. Met name over zijn keuzes was hij positief gestemd. Als vervanger van de geschorste Mitchell Dijks posteerde hij Kenny Tete op de linksback positie, Thulani Serero kreeg wederom een basisplaats en Vaclav Cerny kreeg de voorkeur boven Lasse Schöne. Laatstgenoemde scoorde de openingstreffer voor Ajax.

Ook Tete en Serero speelden een uitstekende wedstrijd en De Boer sprak dan tegenover FOX Sports ook de loftrompet over hun optreden. “Ja. Kenny stond na lange tijd weer in de basis en je zag dat hij wat spelritme tekort komt, maar je ziet hoe belangrijk spelers zijn die fit zijn. Thulani Serero was heel goed, vooral in de tweede helft. Hij kon continue de aanjager zijn samen met Gudelj. Cerny heeft ook gebracht wat we wilden zien.”

Mike van der Hoorn was met de 2-0 uitermate belangrijk voor Ajax. Zijn goal betekende de inleiding van een knotsgekke slotfase, waarin de Amsterdammers uitliepen naar 4-0. “Hij heeft veel hoon over zich heen gekregen. Ik ook, want ik heb hem aangekocht. Maar hij is een hele goede prof. Dat bewijst hij nu.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.