De Boer tevreden met resultaat

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 augustus 2015 22:15 – Bron: FOX Sports

1421444762

Frank de Boer reageerde na afloop van Ajax – FK Jablonec tevreden over het behaalde resultaat in de play-offs Europa League. De Amsterdammers wonnen met 1-0 dankzij een goal van Arek Milik. “Uiteindelijk is dit een goed resultaat. We willen allemaal met 3-0, 4-0 winnen met mooi voetbal, maar dit soort wedstrijden tegen zulke tegenstanders wordt bijna nooit leuk om naar te kijken”, aldus de oefenmeester.

De wedstrijd werd in een laag tempo gespeeld, wat het publiek ook liet merken door middel van een fluitconcert. “We hebben het van tevoren aangegeven dat je soms wat opportunistischer moet spelen. Het baltempo hoog houden tegen zo’n tegenstander is heel lastig. Soms moet je die bal erin gooien, want we hebben dan genoeg man staan om die bal weer op te vangen. Mitchell Dijks heeft denk ik heel veel voorzetten gegeven, maar we moeten dan veel meer voor die tweede bal gaan.”

De Boer noemt deze wedstrijd dan ook weer een leermoment. “Daar gaan we de komende dagen veel bewuster mee om. Het zit hem ook vooral in de mensen die de loopacties moeten maken in plaats van de man die de bal moet geven. Ik denk dat het nog steeds met de mindset van ons te maken heeft dat we het altijd voetballend op willen lossen. Er zijn misschien drie, vier ploegen in de wereld die zo’n ploeg helemaal aan gort spelen door individuele klasse, maar wij moeten uit een ander vaatje tappen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.