Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 10 juni 2010 20:15 – Bron: Voetbalzone

De lijst met geïnteresseerde clubs voor Gregory van der Wiel wordt met de week langer. Clubs als FC Barcelona, AC Milan en Real Madrid hebben deze rechtsback al op het oog. Volgens Frank de Boer kan de talentvolle international beter nog een jaar in Amsterdam blijven. ‘Het is mijns inziens nog te vroeg voor een transfer. Ik denk dat hij nog een jaar moet blijven, al heeft hij bewezen dat hij het niveau van een topclub aankan.’, vertelt de Boer.

‘Hij speelt ontzettend goed en bij het Nederlands elftal presteert hij net zo goed als bij Ajax’, vertelt de oud-international die enkele jaren voor Barcelona speelde. ‘Hij gaat een geweldige toekomst tegemoet. Hij speelt offensief, is snel en fysiek sterk. Bovendien moet hij nog veel leren.’ Ajax vraagt naar verluidt een bedrag van minimaal twaalf miljoen euro.

De Boer denkt dat Van der Wiel nog minimaal een jaar in Amsterdam moet blijven. ‘Het is mijns inziens nog te vroeg voor een transfer. Ik denk dat hij nog een jaar moet blijven, al heeft hij bewezen dat hij het niveau van een topclub aankan. Hij heeft mij nog niets gevraagd over Barcelona. Gregory richt zich volledig op het WK en daar doet hij goed aan.’ De voormalig verdediger speelde tussen 1998 en 2003 in het shirt van de Catalanen.  

Reageren op dit bericht