De Boer vergelijkt Younes met Overmars

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 september 2015 12:24 – Bron: Voetbal International

1436892963

Amin Younes doet Frank de Boer denken aan Marc Overmars, dat zegt hij in Voetbal International. “Ook bij Marc wisten tegenstanders nooit langs welke kant hij zou gaan passeren. Waarbij die natuurlijk zijn enorme snelheid als extra wapen had. Ook Amin is heel snel op de eerste meters, maar niet zo razendsnel als Marc was. Daartegenover staat zijn iets betere baltechniek”, stelt de hoofdtrainer van Ajax.

Younes werd afgelopen zomer gescout tijdens het EK-21 in Tsjechië. “Ik was meteen gecharmeerd van Amin. Vooral omdat er variatie in zijn acties zat: hij ging zowel buitenom als binnendoor zijn tegenstander voorbij. Die back van Denemarken wist geen moment wat Amin van plan was.” Younes krijgt steeds meer speeltijd bij Ajax. “Hij is nu helemaal fit, maar er moet nog tien procent aan inhoud bij zodat hij ook buitenom explosieve acties kan maken. Daar werken we nu aan. Maar we gaan niks forceren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.