De Boer was eerlijk en hard tegen Heitinga

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 februari 2016 19:44 – Bron: Ajaxinside.nl

De Boer Was Eerlijk En Hard Tegen Heitinga

John Heitinga liet begin deze week weten per direct een punt achter zijn actieve voetballoopbaan als speler te zetten. Reden voor zijn beslissing was een gesprek dat hij had met Frank de Boer. “Ik heb onlangs gezegd dat ik geen gebruik meer van hem ga maken dit seizoen”, aldus De Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord. “Heitinga is heel belangrijk in de kleedkamer, maar ik wilde hem niet meer op de bank zetten als opvulling.”

Heitinga had het niet makkelijk met de woorden van de hoofdtrainer van Ajax. “Die mededeling kwam keihard aan en dat snap ik ook. Dat zou ik ook gehad hebben. Vanaf dat moment is hij gaan nadenken over zijn volgende stap. We hadden aanvankelijk samen een andere gedachte over zijn terugkeer, maar uiteindelijk is er niet uitgekomen wat we gehoopt hadden.” Heitinga blijft wel betrokken bij het eerste elftal. “Een onzichtbare aanvoerdersband, zo moet je het een beetje zien. Als verlengstuk van de technische staf. Ik vind zijn stem heel belangrijk.”

De Boer wilde wel duidelijk benadrukken dat iedereen de voormalig international niet moet herinneren van zijn tweede periode bij Ajax. “Zijn laatste half jaar is niet de afspiegeling van zijn mooie carrière geweest. Hij is een kind van de club en verdient een fantastisch afscheid. Johnny was een voorbeeldprof.” Er wordt voor de wedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande zondag afscheid genomen van de voormalig aanvoerder van Ajax. “Dat is een fantastisch moment voor een afscheid en dat verdient hij ook. Een mooi afscheid in een vol stadion.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.