De Boer: ‘We worden niet vrolijk van verhuurde spelers’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 januari 2015 13:18 – Bron: Telesport

1383910374

Talentvolle Ajacieden die weinig speeltijd in het eerste elftal krijgen, mogen wel eens hopen op een verhuurperiode bij een andere Eredivisieclub. Toch is Frank de Boer daar niet altijd blij mee, wegens slechte ervaringen. “We hebben nu al een paar keer spelers verhuurd en daar worden we niet vrolijk van. Ze spelen vaak niet en dan moeten ze in het tweede spelen. Dan kunnen we ze beter in Jong Ajax hebben en onder onze eigen hoede houden. We zijn er niet zo happig op.”

De Boer doelt daarmee voornamelijk op Fabian Sporkslede (Willem II), Dejan Meleg (SC Cambuur) en Lesley de Sa (Go Ahead Eagles) die bij hun clubs voornamelijk de bank of zelfs de tribune moeten warm houden. Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles) keepte in eerste instantie ook niet, maar hij heeft zich in de basis gevochten. Bas Kuipers (Excelsior) is daarnaast de enige verhuurde Ajacied die wel bijna het hele seizoen speelt. Ondanks het statement van De Boer, verhuurde Ajax wel Sheraldo Becker per 1 januari aan PEC Zwolle.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.