Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 december 2011 12:47 – Bron: AD Sportwereld

Frank de Boer heeft na onderzoek besloten om de trainingsvormen aan te passen, om zo het aantal blessures te verminderen. “Het is zoeken naar een balans tussen trainen om beter te worden en herstellen van de vele wedstrijden”, stelt de oefenmeester. “We doen vanaf nu andere trainingsvormen en een langere warming-up.”

Ajax kende in de eerste seizoenshelft vele blessures. Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen, Siem de Jong, Kolbeinn Sigthórsson, Derk Boerrigter, Miralem Sulejmani, Dmitri Bulykin, André Ooijer, Thulani Serero, Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio hebben allen dit seizoen minimaal een paar weken, en de meesten zelfs langer, niet kunnen spelen wegens blessures.

Vanavond moet De Boer ook Vurnon Anita en Christian Eriksen missen wanneer Ajax het opneemt tegen AZ. Opvallend is dat er met name veel spierblessures zijn ontstaan. “We weten waar het aan ligt”, stelt De Boer die wel aangeeft dat er geen garanties zijn. “Na de aanpassingen raakte Toby Alderweireld nog geblesseerd en het kan zijn dat we nog zulke gevallen krijgen, maar we proberen dat natuurlijk te voorkomen.”  

Reageren op dit bericht