Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 06 december 2011 16:13 – Bron: De Telegraaf

Ajax-trainer Frank de Boer baalt als een stekker van de blessure van verdediger Toby Alderweireld, die dinsdag tijdens de training last heeft gekregen van zijn hamstrings en daardoor woensdag zal ontbreken tegen Real Madrid, tijdens de beslissende groepswedstrijd in de Champions League.

De coach zit niet alleen in zijn maag met het feit dat hij in het centrum van de defensie een vervanger moet zoeken voor de Belgisch international, maar vraagt zich ook af hoe het kan zijn veel van zijn spelers in de lappenmand zitten of hebben gezeten met spierblessures. “Het kan bijna geen toeval meer zijn”, erkent De Boer in gesprek met De Telegraaf.

De oefenmeester wil graag dat onderzocht wordt of er een oorzaak aan te wijzen is voor de lange lijst met geblesseerde spelers. “We moeten goed naar onszelf gaan kijken”, vervolgt De Boer. “Ik begin bij mezelf. Ik ben verantwoordelijk. Het kan aan allerlei dingen liggen. Zo hebben we een smalle selectie. Maar als ik iemand fit vond, dan was het Alderweireld wel.”

Siem de Jong, André Ooijer en Nicolai Boilesen staan op dit moment ook met een hamstringblessure aan de kant. Dmitri Bulykin, Eyong Enoh, Theo Janssen, Miralem Sulejmani, Lorenzo Ebecilio en Vurnon Anita zijn onlangs hersteld van een spierblessure aan het bovenbeen. „Ik kan er nu niet zo veel over zeggen”, zei De Boer. „Maar dat we hiermee aan de slag gaan, lijkt me duidelijk.”  

Volgens mij heeft Ajax een verleden van veel blessures.

Blessures naar aanleiding van een overtreding, of een misstap, daar kun je weinig aan doen. Maar spierblessures is een ander verhaal. Ik ben geen specialist, maar bv hamstrings zijn te trainen, en daardoor kun je waarschijnlijk wel (een deel van) de blessures voorkomen.

Afgelopen zaterdag hadden m’n maten en ik het nog over belabberde warming-up die ze deden. Paar keertjes rustig op en neer lopen….rustig de bal een beetje overpassen….paar sprintjes van een meter of 5 …en dat was het. Dan moet je klaar zijn om op het hoogste niveau een wedstijd te spelen? Ik weet niet of ze in de catacomben al een warming-up gedaan hebben, maar dit leek nergens op.

Reageren op dit bericht