Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 december 2015 12:48 – Bron: Telesport

Ajax gaat in de winterstop op zoek naar een extra spits, dat vertelt Frank de Boer in gesprek met De Telegraaf. “Wie hebben we nog als Arek Milik zou wegvallen? Yaya Sanogo kwakkelt met blessures. Ik vind dat Yaya zich goed ontwikkelt. Maar hij kan op dit moment maar 45 minuten spelen. En of dat dit seizoen nog verandert, is de grote vraag”, aldus de oefenmeester.

Milik was eerder dit seizoen al een periode geblesseerd. Toen mochten Viktor Fischer en Davy Klaassen het in de punt van de aanval proberen, maar De Boer wil zijn selectie versterken met een échte spits. “Als je kampioen wilt worden moet alles perfect zijn, dus zullen we ons op een spits richten. En op de posities van spelers die vertrekken. Al verwacht ik dat er nu niemand weggaat.”

Ajax is tot nog toe niet gelukkig op de transfermarkt onder leiding van De Boer. Hij probeert daar zijn vinger achter te leggen. “De reden is dat echt dure, aanwijsbare versterkingen niet naar de eredivisie willen komen of niet in ons salarishuis passen. De jongens die we wel kunnen halen, hebben zware concurrentie van zelf opgeleide spelers die al jaren precies weten wat er van ze gevraagd wordt bij Ajax.”

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel qua aankopen volgens de oefenmeester. “Ik vond Christian Poulsen een grote versterking, maar ook André Ooijer, die door Martin Jol was gehaald. En ik vind Nemanja Gudelj een duidelijke aanwinst, omdat hij een type is dat we zelf niet hebben. Gezien zijn talent is ook Daley Sinkgraven een prima aankoop. En Amin Younes, omdat hij direct inpasbaar was”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers.