De Boer ziet Stam en Jonk als mogelijke opvolgers

1438628472

Frank de Boer is inmiddels al meer dan vijf jaar hoofdtrainer van Ajax. Uiteindelijk zal ook De Boer een andere uitdaging aangaan en in gesprek met de Amsterdamse tv-zender AT5 vertelt hij wie volgens hem mogelijk zijn opvolger moet worden. “Jaap Stam en Wim Jonk weten wat er gevraagd wordt en snappen de Ajax-filosofie. In dat opzicht zouden ze goede opvolgers kunnen zijn.”

Dat Jonk recent vertrok als hoofd jeugdopleiding verandert daar niets aan, aldus de coach. “Ik vind het jammer dat Wim Jonk weg is, dat staat buiten kijf. Maar de situatie was onhandelbaar en dan moet je keuzes maken. En ik sta achter die keuzes. Hij heeft ook heel goed werk afgeleverd. Maar in de statuten staat dat je moet aanschuiven bij overleg met het technisch hart en als je constant niet komt opdagen, dan komt er een moment dat er een halt wordt toegeroepen.”

De rust in de ArenA en op de Toekomst is inmiddels wel weer teruggekeerd. “Iedereen is het geruzie wel zat, iedereen is gebaat bij rust. Ik heb het idee dat het nu vrij rustig is. De ruzies over het eerste die er zijn, zijn er omdat je mooi moet spelen en winnen. Die discussie zal er altijd blijven. Maar de situatie binnen de club over de jeugd en De Toekomst is op dit moment vrij rustig. We zijn langzaam aan het bouwen waar we naar toe willen,” sluit De Boer het interview af.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.