Ajax won gisteravond met 1-21 van amateurclub FC Horst uit Ermelo. Siem de Jong was de grote man met zeven goals. “Nooit eerder heb ik er zoveel in één wedstrijd gemaakt”, aldus De Jong na afloop van het duel op de officiële website van Ajax. De jeugdinternational geeft echter de voorkeur aan een plaats op het middenveld. “Toch voel ik me niet echt een diepe spits.” Jol stelde De Jong als spits op, omdat hij op dit moment niet anders kan. “Dat Siem vanavond in de spits speelde was noodzakelijk. Zonder Marko Pantelic, Dennis Rommedahl en Luis Suárez moeten we wat proberen voorin. Dit was één van de mogelijkheden.”

De Jong hecht weinig waarde aan de monsterscore en zijn goals. “Bij dit soort wedstrijden gaat het er vooral om dat je aan je wedstrijdritme en balgevoel kan werken. Komende week, als we tegen FC Porto en Chelsea FC spelen, kunnen we echt zien waar we staan.”  

En Vertonghen is geen centrale verdediger, van der Wiel geen rechtsback en Anita geen linksback.
Als je er boven verwachting presteerd moet je misschien maar de kans aangrijpen want voor hetzelfde geld maakt ie er 25. Op dit moment doet hij het in ieder geval erg aardig in de spits en ik hoop dat hij tegen Porto ook daar neer wordt gezet, als hij zich dan staande houdt hoeft er niet zo zeer verder gezocht te worden naar een spits.
Stekelenburg {Vermeer}

Van der Wiel {Blind} – Alderweireld – Vertonghen – Anita

De Zeeuw – Enoh

Eriksen

Suarez {Dembélé} – De Jong – Emanuelson

Tussen haakjes zijn de spelers die het vertrek van de eerder genoemde spelers moeten invullen.

Reageren op dit bericht