Frenkie de Jong wordt deze transferperiode bijkans iedere dag aan Barcelona gelinkt, maar het lijkt erop dat de middenvelder dit seizoen gewoon bij Ajax zal blijven. De Jong blijft rustig onder alle commotie rond zijn persoon.

“Ach. Irritant is het niet. Ik heb ook niet meer iets van: goh, dat is interessant. De eerste keren is het nog leuk. Mooi ook”, zegt de 21-jarige Ajacied tegen het Algemeen Dagblad.

De opa van Frenkie de Jong kwam de jeugdinternational tegen in Spanje. Op de voorpagina’s van de voetbalkranten. “Dat moet leuk zijn voor een opa”, zegt De Jong. “Ik denk dan: pfff, daar gaan ze weer. Het is ook niet zo dat ik die kranten lees. Maar op Instagram wijzen mensen me er ook op. En ploeggenoten plagen al een beetje van: ‘Kijk Frenkie, daar sta je weer’.”

Zou een transfer niet te vroeg komen voor De Jong? Hij speelde niet eens een compleet seizoen voor de Amsterdamse club. “Al is dat ook weer moeilijk te zeggen. Vaak kun je pas achteraf zeggen of het te vroeg is. Ik denk dat je er altijd over na moet denken. Als er interesse is, is het logisch dat je het er met mensen over hebt”, aldus De Jong.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)