De Jong op weg naar PSV: ‘Ajax eerste optie gegeven’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 19 augustus 2016 10:46 – Bron: Algemeen Dagblad

Siem de Jong lijkt terug te keren in de Eredivisie. De 27-jarige middenvelder degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United en mag op huurbasis vertrekken uit Engeland. Niet Ajax, maar PSV wordt de nieuwe club van De Jong. “Ik heb Ajax de eerste optie gegeven. En nu hoop ik aan de slag te kunnen gaan bij PSV”, vertelt de oud-aanvoerder van de Amsterdammers aan het Algemeen Dagblad.

1375526694

Afgelopen week werden de geruchten rondom een transfer van De Jong naar PSV steeds hardnekkiger. De hoofdrolspeler zelf verklapt nu dus dat een overgang naar de landskampioen inderdaad in de maak is. “Ik snap de gevoeligheden natuurlijk bij deze stap. Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan. Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland”, vertelt de middenvelder.

Peter Bosz liet in aanloop naar het Champions League-duel met FK Rostov afgelopen week al weten dat Ajax niet op zoek is naar middenvelders. Zodoende was het voor De Jong dus geen optie om terug te keren bij ‘zijn’ Ajax. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven.”

De zesvoudig international mag van trainer Rafael Benitez een jaar op huurbasis vertrekken, omdat het voetbal op het tweede niveau in Engeland niet goed bij De Jong zou passen. “Benitez heeft in een gesprek open kaart gespeeld: hij ziet zeker toekomst voor mij bij de club, maar vindt dat ik wedstrijden op niveau nodig heb om me goed te kunnen beoordelen. En die speeltijd kan hij me in het Championship nu niet garanderen. Hij zei: ‘Jij bent geen speler met een individuele actie die je er even 10 minuten in gooit om iets te forceren.’ En zo is het ook. Overigens kwam hij zelf ook met PSV als een club die op dit moment goed bij me zou passen”, sluit De Jong af.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.